AI video editori – kako nam pomažu pri kreiranju sadržaja

U današnjem digitalnom svetu, AI video editori su postali neprocenjiv alat za kreatore sadržaja, pružajući ne samo efikasnost već i kreativne mogućnosti koje su samo do pre par godina bile nezamislive.

U nastavku otkrijte kako AI video editori mogu transformisati način kreiranja sadržaja na potpuno jednostavan i inovativan način.

5 AI video editora koje vam preporučujemo

  • Pictory AI video editor

Pictory je generator AI video sadržaja koji omogućava brzo kreiranje videa iz scenarija, članaka ili postojećih video zapisa. Ključna razlika u odnosu na druge alate iste svrhe jeste velika kolekcija besplatnih slika, GIF-ova, stikera i emotikona koje možete koristiti u svojim video projektima. Takođe, Pictory pruža mogućnost pretvaranja teksta u video u svojoj pro verziji.

  • Wave Video

Ovaj AI video editor pruža različite formate video zapisa za različite platforme i ima impresivnu biblioteku resursa. Jedinstvena karakteristika je mogućnost hostovanja video zapisa direktno putem platforme, čime se obezbeđuje brže učitavanje sadržaja.

Wave Video je dobar izbor za dizajnere, blogere i marketare.

Wave Video ima besplatnu verziju sa ograničenjima i pristupačne plaćene planove, a cena počinje od 16 dolara mesečno.

  • Runway

Napredni generator AI video sadržaja koji se ističe po svojoj sposobnosti da transformiše i unapredi vizualni stil postojećih video zapisa. Ovaj moćan alat omogućava dodavanje efekata usporenog snimanja, zamagljivanje lica i podešavanje boje, kao i primenu AI efekata na video snimke pomoću predefinisanih tekstura i stilova. Posebno se ističe funkcija “Gen 1: video to video”, koja omogućava primenu AI efekata na učitane video zapise. Iako još u beta fazi, Runway odlično funkcioniše, a besplatni plan omogućava eksperimentisanje i zabavu.

Preporučuje se kreatorima koji žele uvesti AI tehnologiju u svoje video projekte. Ovaj  editor je besplatan, sa mesečnim planom od 12 dolara.

Generator AI video zapisa koji pruža različite alate za kreirane vaših videa. Možete koristiti AI Chat ili čarobnjak za storybord kako biste dobili ideje i mogućnost za kreiranje videa u tri kategorije: poslovanje, interna komunikacija ili obrazovanje.

Ključna funkcija Raw Shorts-a je AI generator scenarija koji vam pomaže da kreirate edukativni video sadržaj u kojem će se nešto objašnjavati. Iako je potrebno dorađivanje, ovaj AI alat pruža mogućnosti za dodavanje teksta, audio zapisa, voiceover-a i efekata za poboljšanje videa.

Raw Shorts je dobar izbor za brže i specifične video zapise, ali za naprednije opcije kao što su AI glasovi i avatari, preporučuje se Wave Video.

Ovaj AI alat je besplatan, sa mesečnim planovima od 20 dolara.

Lumen5 je AI editor koji pomaže pretvaranju pisanih tekstova u video zapise. On koristi poseban način učenja kompjutera, zvani „mašinsko učenje“, da bi napravio video snimke sa različitim scenama, prelazima i zvučnim efektima.

Možete koristiti URL ili tekst kao instrukcije i editor će automatski sinhronizovati glas sa vašim tekstom. Pruža više formata za distribuciju i opciju kreiranja brend identiteta za jedinstveni izgled videa. Lumen5 je jednostavan AI editor za upotrebu, ali ima manji izbor šablona u poređenju sa drugim AI video editorima na listi.

Preporučuje se za korisnike sa kreativnim iskustvom, dok bi oni sa ograničenom kreativnošću možda želeli alat sa više šablona.

Cena: Besplatno, sa pro planovima koji počinju od 19 dolara mesečno (godišnje fakturisano).

Šta dalje?

Vreme je da primenite neke od ovih alata i vidite šta od navedenog “radi posao” za vas.  Sačuvajte ovaj tekst tako da vam bude pri ruci kada vam bude trebao neki od besplatnih AI video editora.

Ukoliko imate nekih pitanja budite slobodni da nam pišete, a do sledećeg bloga pratite nas na našim društvenim mrežama gde možete pronaći još dosta zanimljivog sadržaja.